Restaurering av foto og film

Har dere eldre foto- og filmskatter liggende lite brukt? Gir profesjonell og kostnadseffektiv hjelp til å gjøre dem severdig og tilgjengelig.

Digitalisering, skanning, retusjering og redigering av fotografi
- Bilder retusjeres for forurensninger som støv, flekker og skader: Oppskarping og gjenvinning av hvitbalanse og farger, beste utsnitt velges. Det arbeides i "fotografiske lag" slik at kun de områder av bildet som har behov, bearbeides med de aktuelle teknikker.
- Profesjonell i bruk av Photoshop. Lang erfaring gir hurtig og kostnadseffektivt arbeid. I bunn ligger 35 års erfaring som hobbyfotograf og over 10 år med foto i jobb.
- Bilder kan etter ønske settes sammen til en flott bildefilm med tekst, lyd og musikk.
- Se eksempel på arbeidsprosess og resultat av bildebehandling her. (Kommer i august 2016!)

Restaurering av video og film
- Er filmklippene ustabile og rister? Er scenene for korte? For mørke eller har feile farger?
- Eldre og nyere film- og videoopptak restaureres med profesjonell software. Med avanserte teknikker kan selv "håpløse" opptak forbedres til et betydelig bedre utseende med økt seeropplevelse. Filmen kan gjerne være digitalisert på forhånd. Se prøver på arbeid under. Samtlige originalfilmer var her av svært dårlig kvalitet når det gjelder stabilitet, lys, farger og hadde for korte varigheter av filmklipp (velg beste oppløsning, dvs. 720p):
1) Byggingen av Minnesund bro (1958). Trykk her.
2) Byggingen av Bekkelaget vannverk (1959). Trykk her.
3) Bygging av T-bane på Grønland Oslo (1961). Trykk her.

God historiefortelling
Å lage gode film- og bildefortellinger om virksomheten er en effektiv måte å fortelle hvem dere er og hvilken historie dere har. Filmene kan klargjøres for webside og videokanaler som Youtube og Vimeo.

Ta kontakt for tilbud: Telefon: 45874235
Epost: arild.gilja@agskrift.no

Arild Gilja
Telefon: 45874235
E-post: ag@agskrift.no
Design og foto: agSkrift&bilde